Antonin Kratochvil til dok09

Fra Mongolias gatebarn til krigen i Irak, via portretter av musikere som David Bowie og Bono. Kratochvils evne til å se gjennom og inn i de menneskene han fotograferer, gjør bildene hans til unike og usensurerte glimt fra virkeligheten.
Kratochvil ble født i Tsjekkoslovakia i 1947, og flyktet som 20-åring til vest-Europa. Han bodde så fem år i flyktningeleirer, før han begynte å studere på Kunstakademiet i Amsterdam. Senere kom han til USA og begynte å jobbe for LA Times.

Han reiste tilbake til stedet han hadde krysset grensen i 1989, for å dekke Fløyelsrevolusjonen. Der fotograferte han når folket ødela Jernteppet.

- De kuttet piggtråden med skjærebrennere. Det luktet godt. Jeg følte meg som Robert Duval i Apocalypse Now, sa Kratochvil i et intervju med nettmagasinet takegreatpictures.com.

I 2001 var han en av syv som stiftet bildebyrået VII, sammen med blant andre Gary Knight, James Nachtwey og Christopher Morris. De syv har ved flere anledninger blitt kalt "The Magnificent Seven".

Kratochvil har en unik og ukonvensjonell stil. Han har likevel klart å slå gjennom og bli en av verdens største fotografer. Han har siden 1975 mottatt en rekke priser for arbeidet sitt, blant andre én førstepris i World Press Photo 1997, to førstepriser i 2002, og i 2004 et stipend fra Aperture forlag for å fotografere det skjøre forholdet mellom amerikanske borgerrettigheter og departementet Homeland Security, som ble stiftet i etterkant av terrorangrepene på World Trade Center.

Antonin Kratochvil kommer til å ha seminar på dok09, i tillegg til å holde en workshop. Informasjon om påmelding kommer snart, sammen med flere store navn innen fotojournalistikk.

Mer info:
http://www.antoninkratochvil.com
http://www.fotojournalisten.com
 -
Antonin Kratochvil -
Antonin Kratochvil
Fra serien "Blood Diamond"
Antonin Kratochvil - Bono
Bono
Antonin Kratochvil

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu