Canon søker kvinnelige fotografer

Kvinnelige fotojournalister inviteres til å søke på årets Canon Female Photojournalist Award. Premien er på €8000.
For 11. år på rad skal Canon i samarbeid med franske Association des Femmes Journalistes og magasinet Le Figaro dele ut €8000 - ca. 60 000 kroner - til en kvinnelig fotojournalist. Vinneren får også en utstilling under festivalen Visa pour l'Image i Perpignan i 2012.

Prisen Canon Female Photojournalist Award skal gå til en profesjonell fotograf som ønsker å utføre et fotojournalistisk prosjekt. Prisen er åpen for kvinnelige fotografer fra hele verden.

For å delta sender man inn blant annet en utfylt søknad, prosjektbeskrivelse og en fotoreportasje. Juryeringen skal foregå i juni, og bidragene bedømmes ut fra "søkernes profesjonelle kvaliteter og prosjektets relevans og originalitet." Vinneren annonseres under Visa pour l'Image i september.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer blant annet Justyna Mielnikiewicz, Brenda Ann Kenneally og Magall Delporte.

Søknadsfrist er 31. mai. Mer informasjon på www.canonafjaward.com
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ulv S.
Som mann har jeg bl.a kjempet for å få kvinner inn i diverse styrer, og fått det gjennom, men dette er noe helt annet. vil gå så langt som å si "omvendt diskriminering", og nettopp slike ting som en slik konkurranse , er med på å undergrave det kvinner selv har kjempet for.
23.4.2011
Eli R.
Som kvinne har jeg ikke noe problemer med denne type konkurranse for å stimulere kvinner til å komme frem og bruke sine talenter. På samme måte som NTNU hadde spesielle tiltak mot kvinner for å øke antallet kvinnelige studenter.

En konkurranse vil aldri ha en nøytral jury. Et bilde som ikke blir poengtert i en konkurranse kan få topp score i en annen konkurranse. Juryer er satt sammen av menn og kvinner med ulike preferanser for hva et godt bilde er. Til tider mest menn.

Frem til vi er "likestillt" så er det helt ok å stimulere med tiltak for å nå dit vi ønsker.

Vi kan for eksempel sammenlikne med felter hvor menn kvoteres. Siden 1977 har menn hatt mulighet til å ta fødselspermisjon men bare 2-3% gjorde det. Fedre ble kvotert i 1993 og i 2008 brukte utrolige 90% denne kvoten. I Danmark fjernet de kvoten i 2002 og nå tar bare 25% ut pappaperm.

Ulv -når det gjelder rene konkurranser for menn så er det en del resultatlister som gir meg den følelsen. At dagens konkurranse egentlig er bare for menn.
At tiltak for å stimulere en raskere vridning i ønsket retning skulle undergrave den? Sprøyt. Kvotering er desverre det eneste som virker.
21.4.2011
Aksel N.
Det fungerer i bestefall mot sin hennsikt.
Deltar man er man med på og undergrave kempen mot ett likestilt samfunn.
20.4.2011
Ulv S.
Hva hadde kvinnefronten sagt hvis det var noe tilsvarende kun for menn......
19.4.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu